FARAH – prodejna orientálních potravin a orientálního koření
Výhoda pro stálé zákazníky: V.I.P. karta pro FARAH a ve spolupráci s restaurací Windmill, Konviktská 5, Praha 1, se specializací na orientální a italskou kuchyni. Prodejna FARAH denně nabízí čerstvé kuřecí, hovězí, telecí a jehněčí maso v kvalitě „halal“, která odpovídá islámským požadavkům na porážku.
Výhoda pro stálé zákazníky: V.I.P. karta pro FARAH a ve spolupráci s restaurací Windmill, Konviktská 5, Praha 1, se specializací na orientální a italskou kuchyni.
Prodejna FARAH denně nabízí čerstvé kuřecí, hovězí, telecí a jehněčí maso v kvalitě „halal“, která odpovídá islámským požadavkům na porážku.
Prodejna FARAH také nabízí širokou škálu orientálních potravin, konzervovaných potravin, hotových jídel, sýrů a uzenin, pečiva, orientálních cukrovinek z dovozu, nápojů, olivových olejů a mnoho druhů orientálního koření. Také nabízíme speciální druhy čajů a kávy.
Veškerý sortiment nabízeného zboží se řadí ke zdravé a lehké výživě.
Většinu našeho sortimentu si můžete objednat na našich webových stránkách http://farahfood.cz/all/ .
Nabízíme několik předpisů, které můžete připravit z naší nabídky:
Falafel – národní jídlo, podává se většinou k snídani nebo k večeři
250g cizrny, 75g loupané boby, 75g cibule, 150g petržele, 30g zelené chilli papričky, 10g mletý koriandr, 10g římský kmín, 1 čajová lžička soli, ¼ lžičky jedlé sody
Příprava:
1.Cizrnu a boby nechte ve vodě asi 12 hodin. Sceďte a s cibulí, papričkami a petrželí rozemelte v mlýnku na maso. Přidejte koriandr, římský kmín a sůl.
2.V trošce vlažné vody rozpusťte jedlou sodu a přidejte ke směsi..
3.Hmotu rozdělte do tvořítek a ozdobte sezamovými semínky.
4.Smažte na rozpáleném oleji (nejlépe sojovém nebo kukuřičném).
5.Podávejte teplé s olivami, rajčaty, nakládanými okurkami nebo v pita chlebu.
6.Doporučujeme v rámci zdravé výživy.
Hommos Tahina
250g cizrny, 4 lžíce sezamového krému, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, 4 stroužky česneku
Příprava:
1.Namočenou cizrnu uvařte do měkka a umelte.
2.Přidejte sezamový krém, sůl, citronovou šťávu a rozdrcený česnek..
3.Podávejte na talíři ozdobeném olivovým olejem, petrželkou a několika zrnky vařené cizrny.
Baba Ghannouge
250g lilku, 4 lžíce sezamového krému, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, 4 stroužky česneku,
5 lístků bazalky
Příprava:
1.Upečte v troubě do měkka celý lilek.
2.Vydlabejte lilek ze slupky a smíchejte s utřeným česnekem a bazalkou.
3.Vmíchejte citronovou šťávu a sezamový krém..
4.Podávejte na talíři ozdobeném olivovým olejem a semínky z granátových jablek.
Otevřeno: Po - Pá 09.00 – 19.00
So 09.00 – 17.00