Mám video, co udělat, aby oslovilo co nejvíce diváků v poměru cena/výkon

V minulém článku jsme si řekli, že pořídit profesionální reklamní video, prezentaci, nebo vlastní pořad není zase až tak nedostupné. Někteří si řeknou ,,Dobře, mám video, ale co s ním budu dělat? Jak ho vlastně použiju, když nemám na drahou televizní reklamu?"  

Ve spolupráci s odborníky z Falcon Media Broadcast pro Vás máme 7 bodů, které zvládnete vlastními silami.  

1.    Nejjednodušší je umístit video na vlastní web, ideální je vytvořit kategorii novinky, do které se  návštěvník webu zpravidla podívá jako první. Vložené video zvyšuje bonitu stránek pro vyhledavače, proti jiným stránkám, které žádná videa nemají.

2.    Vlastní kanál na YouTube máte založený za pár minut a pak už jen nahráváte vlastní videa s odkazem na Vaše stránky. Mít video nahrané na YouTube kanálu má spoustu výhod. Odpadají Vám veškeré starosti s přehrávačem a jeho aktualizacemi. Nemusíte složitě konvertovat vyrobené profesionální video do menšího formátu vhodného pro sdílení po internetu. YouTube to vše udělá automaticky za Vás a převede nahrané video do více formátů podle rychlosti připojení diváka. Dále nemusíte řešit vlastní úložiště videí a odbavovací server, o nutnosti rychlého připojení ani nemluvíme. A to nejdůležitější získáte také zdarma .... link na nahrané video, se kterým můžete dál nakládat.

3.    Sociální sít Facebook a jiné mají v současné době velikou moc a efektivitu. Video nahrané na Youtube jednoduše vložíte na Vaše Facebookové stránky a necháte je sdílet. Výhodou je, že video je již ve formátu, který lze přehrávat i na mobilních telefonech a tabletech.

4.    Pokud máte eshop a nechali jste si vyrobit produktová videa, tak neváhejte a vložte video na stránku s produktem. Opět upřednostníte tyto stránky před ostatními

5.    Pokud jste výrobce, nebo dovozce a máte vybudovanou obchodní, nebo dealerskou síť, dodáváte do eshopů, pak je ideální produktové video rozeslat všem Vašim obchodním partnerům. Pomůžete jim zvýšit atraktivitu jejich stránek, podpoříte si prodej a budete vyčnívat nad konkurenčními produkty, které tyto videa nemají. Nerozhodný návštěvník stránek dá z 80% přednost produktu, který si může prohlednout na videu.

6.    Samotné video nemá tak velkou účinnost jako článek s vloženým videem. Vyhledávače pracují pouze s názvem videa a neumí číst obsah ve videu. Zatímco v přiloženém článku máte veliké možnosti vložit klíčová slova s dalšími SEO prvky. 

7.    V případě, že máte databázi klientů, se kterými pravidelně komunikujete, tak se přímo nabízí zasílání newsletterů s videem, nebo emaily s odkazem přímo na stránky s videem. Jedna z velkých výhod je ta, že si příjemce může prohlédnout video přímo na mobilu. Na rozdíl od televizní reklamy, kde si divám musí vše zapamatovat, může přímo reagovat na zaslanou nabídku. Prohlížet zboží a rovnou objednat.

Umístěním prolinkovaného videa na internet děláte reklamu pouze sobě, směřujete zákazníka přímo na sebe, na své webové stránky. Nedojde tak k časté situaci, kdy firma vytvoří na něco reklamu a jiná firma slízne smetanu, protože má lepší reklamní kampaň na stejné zboží. V dalším článku nám odborníci z Falconu prozradí, jak zvýšit SEO vlastních stránek a umístit se na předních pozicích ve vyhledávačích...