Právě se nacházíte:

Akciová společnost NOEN

Akciová společnost NOEN působí na českém i zahraničním trhu již třináct let. Zaměstnává tým 90-ti špičkových projektantů a konstruktérů s dlouholetou praxí, kteří veškeré projekční a konstrukční práce provádějí na nejmodernější HW a SW technice.

Hlavní činností firmy je projektování a inženýring strojů a zařízení pro povrchové dobývání nerostů, transportní zařízení, zařízení pro manipulaci s materiálem na složišti a dodávky strojů a zařízení pro skládková hospodářství sypkých hmot.
V oblasti projekční činnosti pro zahraničí je to projektová dokumentace včetně výpočtů, dílenských výkresů jak dílčích uzlů strojů z uvedeného oboru, tak i kompletních strojů.

Na domácím trhu jsou to studie a projekt nových kolesových rýpadel, rekonstrukce a modernizace pasových dopravníků a strojů pro skládkové hospodářství.

Během svého působení se NOEN a.s. stala hlavním partnerem Severočeských dolů, a.s. Mezi další významné společnosti, se kterými spolupracuje, patří Mostecká uhelná společnost a.s. a Sokolovská uhelná a.s.. V roce 2005 získala rámcovou smlouvu na provádění Due diligence (studie příležitostí – posouzení a vypracování návrhu na řešení daného problému z hlediska investičně-ekonomického
i technického) důlních zařízení pro ČEZ na všechny budoucí zahraniční akvizice společnosti ČEZ. Zauhlování v Elektrárně Ledvice patří mezi jeden z hlavních projektů současnosti. Další významnou zakázkou je např. zauhlování pro elektrárnu Tušimice.