Kalendář, který vypráví příběhy

Fotograf Petr Moidl pokřtí 8. listopadu 2010 od 17 hodin v hotelu Grand Majestic Plaza, Truhlářská 16, Praha 1 svůj unikátní, neprodejný kalendář Obrazy života 2011.Slavnostní podvečer plný překvapení proběhne v luxusních prostorách hotelu Grand Majestic Plaza. Kalendář Obrazy života 2011 pokřtí zpěvačka Helena Vondráčková, herečka a moderátorka Jitka Astrová a pěvecké duo Kamélie. K příjemné atmosféře zahraje Melody Quartett, zazpívá Martina Balogová a Martin France.

Fotograf Petr Moidl pokřtí 8. listopadu 2010 od 17 hodin v hotelu Grand Majestic Plaza, Truhlářská 16, Praha 1 svůj unikátní, neprodejný kalendář Obrazy života 2011.

Slavnostní podvečer plný překvapení proběhne v luxusních prostorách hotelu Grand Majestic Plaza. Kalendář Obrazy života 2011 pokřtí zpěvačka Helena Vondráčková, herečka a moderátorka Jitka Astrová a pěvecké duo Kamélie. K příjemné atmosféře zahraje Melody Quartett,  zazpívá Martina Balogová a Martin France. Zlatým hřebem slavnostního křtu Moidlova kalendáře Obrazy života 2011 bude exkluzivní módní přehlídka svatebních a společenských šatů. Svatební šaty pro tuto příležitost zapůjčil svatební salon Natali. Modelky, které přímo „sestoupí“ z Moidlových fotografií, budou ozdobeny nádhernými diamantovými šperky, zapůjčenými společností Diamonds International Corporation (D.I.C.) Jeden z hostů si navíc odnese na památku opravdový diamant a všichni hosté pak Moidlův unikátní kalendář Obrazy života 2011. O dobré jídlo a pití se postará hotel Grand Majestic Plaza na rautu.

Fotografie Obrazy života, ale i další fotografie, přenesl umělec i na plátna velkých obrazů, které budou též na akci vystaveny. Fotograf Petr Moidl začínal nejdříve s výrobou vitráží (barevné skleněné obrazy, většinou se sakrálními motivy, které vyplňují např. okna v kostelech.) „Vitráž vyrábíte třeba i šest týdnů a nejde od ní odejít. Fotografie je ale tvárná, můžete její finální podobu odložit, vše si promyslet a pak se k ní vrátit,“ vysvětluje Moidl. Právě vitráže se staly pro Moidla velkou inspirací a svým uměleckým, převážně lehce eroticky zabarveným fotografiím, vtiskl po jejich vzoru příběh. V naprosté většině jeho děl se jedna a táž modelka objevuje na jedné fotografii ve třech různých podobách, které poodhalují její tělo i duši. Svá jedinečná a svým způsobem provokující díla vystavoval Moidl  na hradě Houska, v kulturním domě Crystal v České Lípě,  v pražském Klementinu a v současnosti  probíhá výstava v Centrum FotoŠkoda ve Vodičkově ulici v Praze.

Momentálně Petr Moidl pracuje na kalendáři pro rok 2012, kde se jeho modely stanou naše celebrity.

Více o autorovi na www.moidl.com