Právě se nacházíte:

Koncert SPOLEČNÁ VĚC 2010

Zveme vás k prožití tónů prastarého vodního nástroje, Vodnářského zvonu, který rozezní Tomáš Pfeiffer. Nedílnou součástí koncertu je i unikátní projekční parabolická scéna. V poslední době úpravou projekce a parabolického projekčního plátna byl významně zvýšen 3D efekt.

Unikátní projekční parabolická scéna 3D Efekt

Zveme vás k prožití tónů prastarého vodního nástroje, Vodnářského zvonu, který rozezní Tomáš Pfeiffer. Nedílnou součástí koncertu je i unikátní projekční parabolická scéna. V poslední době úpravou projekce a parabolického projekčního plátna byl významně zvýšen 3D efekt. Obraz tak citlivě doplňuje a umocňuje zvuk Vodnářského zvonu. Jeho historie sahá velmi daleko, písemné zmínky o něm jsou z období čínské dynastie Ming a dle jiných zpráv mnohem dále. Nástroj má mnoho význačných vlastností a podle lámaistické tradice jeho rezonance působí blahodárně na buňky těla. Hraje se na něj mokrýma rukama, které se přikládají na madla a tím je zvon rozezníván. V závěrečné části koncertu probíhá prohlídka Vodnářského zvonu a máte tak možnost se zblízka podívat na rezonanční obrazce vznikající při hře na vodní hladině.

Koncerty se konají po celé České republice - nejblížší koncert v Praze bude 12.10.2010 v 19:00 hod. v Betlémské kapli, další termíny koncertů můžete nalézt na http://www.dub.cz