Proč je Perla nejpopulárnějším hotelem v Praze...

Již třetím rokem je v centru Prahy otevřen moderní hotel Perla****. Nachází se v Perlové ulici a vznikl rekonstrukcí kancelářské budovy na hotel. Má 64 pokojů a nabízí kromě ubytovacích služeb také příjemnou a cenově dostupnou kavárnu nebo fitness centrum a saunu. Architekti z ateliéru Mimolimit Bára Škorpilová a Jan Nedvěd použili motiv Perly (recepce) a také do interiéru zapracovali asijské předměty – lavice, křesla, vázy a grafické prvky.

Již třetím rokem je v centru Prahy otevřen moderní hotel Perla****. Nachází se v Perlové ulici a vznikl rekonstrukcí kancelářské budovy na hotel. Má 64 pokojů a nabízí kromě ubytovacích služeb také příjemnou a cenově dostupnou kavárnu nebo fitness centrum a saunu.

Architekti z ateliéru Mimolimit Bára Škorpilová a Jan Nedvěd použili motiv Perly (recepce) a také do interiéru zapracovali asijské předměty – lavice, křesla, vázy a grafické prvky. Mimořádně atraktivní je řešení stropu kavárny v 1.p., kde lamely osazené na nosných sloupech tvoří jakési obrácené deštníky.

Budova zvenku nijak zvlášť nezaujme ale uvnitř se hosté mohou cítit opravdu velmi příjemně a vše působí od vstupu nevšedně. Investor v Perle byl zkušený a podařilo se naplnit návrhy architektů až do takových detailů, jakými byly květiny, porcelán, příbory, nebo grafické materiály.

„Brzy skončí třetí rok provozu a my interiéry právě květinami od Maria Wilda stále osvěžujeme. Pro náš hotel zvolil orchideje, ale za pár týdnů vše může být jinak. Grafiku, použitou na orientačním systému (velká malovaná čísla pokojů v chodbách na stěnách) na kobercích v chodbách, na skle v recepci a veškeré tiskoviny má na svědomí Bohumil Vašák a Aleš Najbrt ze studia Najbrt“, řekl ing. Tomáš Startl, ředitel hotelu.
Investor se rozhodl nezačleňovat hotel do žádného řetězce, ale provozovat jej nezávisle a nabídnout hostům atypický design, který je zaujme.
„Poznali jsme, že hosté přijíždějící do Prahy se chtějí historií města obklopit, vidět ji v muzeích ale bydlet chtějí moderně“, pokračoval ředitel Startl.

Hosté v Perle nejvíce oceňují dobrou atmosféru, pohodu a žádnou strojenost. I pracoviště recepčních je na mírném stupínku a sedící recepční je v úrovni očí hosta aniž by musel vstávat či vypadalo nezdvořile, že jej obsluhuje v sedě... Vysoce hodnocená je také snídaně. Hosté si sami neomezeně mohou připravovat Illy presso či cappucino, džusy jsou 100%, pečivo i koláče pečeme sami. Obsluha je opět velmi bezprostřední. „Pokud získáme hosta k první návštěvě, snažíme se, aby se opět vrátil. Vždyť máme vše co velké hotely (klimatizaci, sejfy, WiFi, atraktivní firemní ceny) ale design a atmosféru navíc“, doplnil pan Ondřej Vilímec, obchodní ředitel hotelu. Hostům kavárny je hotel připraven na požádání poskytnout zákaznickou kartičku, se kterou host získává nárok na slevu 25% při každé návštěvě na veškerý sortiment kavárny.

Velký zájem je o pronájem salonku s kapacitou do 12 osob ale i o prezentace firem – design skvěle pasuje k atraktivním produktům firem, Perla je pořadatelem mnoha tiskových konferencí nebo zde byl představován nejdražší obraz Toyen, či se zde fotila Miss World Táňa Kuchařová. S oblibou zde pořádají i party a večírky a doménou jsou zajímavé narozeninové party pro děti. Hotel spolupracuje s nadací Světluška a s nevidomými spolupořádá pravidelnou Kavárnu Potmě.  Do charitativní činnosti investuje statisíce korun a stovky hodin práce.

http://www.perlahotel.cz