Právě se nacházíte:

Provozujeme i pekárnu

Zakladatel firmy Maxmilián Bašta pracoval dlouhá léta v Malajsii a roku 1911 zasadil pevné kořeny naší gastronomické firmy.Pokračovatel Vladimír Bašta převzal restauraci v Kolowratském paláci před dvaceti lety, kde působil dlouhých dvanáct let.

Zakladatel firmy Maxmilián Bašta pracoval dlouhá léta v Malajsii a roku 1911 zasadil pevné kořeny naší gastronomické firmy. Pokračovatel Vladimír Bašta převzal restauraci v Kolowratském paláci před dvaceti lety, kde působil dlouhých dvanáct let.
 
Poté firma Bašta převzala restauraci U Bansethů, kde působí dnes. Je to tradiční plzeňská restaurace se staročeskou kuchyní, která je nejen držitelem prestižní ceny "Škopek roku" ve letech 2004 a 2005, ale také držitelem certifikátu za vynikající péči o čepované pivo.

Legendární hospoda má více jak stoletou tradici. Do povědomí pražanů se dostala hlavně díky Jaroslavu Haškovi coby stálému návštěvníku, který zde má dodnes stůl. V Haškových "Osudech dobrého vojáka Švejka" je ostatně hospoda zmiňovaná i se svým zakladatelem panem Aloisem Bansethem.

Kapacita restaurace je cca 100 míst, z toho 30 v odděleném nekuřáckém salónku. Otevřeno denně od 11°° do 24°° hodin, přičemž v době od 11°° do 13°° hodin se v restauraci nekouří.

Sousedský pivovar Bašta byl založen v roce 2007 a nachází se v těsném sousedství restaurace "U Bansethů". Na rozdíl od restaurace jsou zde čepována pouze piva vyrobená v místním pivovaru. Vlajkovou lodí pivovaru je polotmavý 12° ležák, který je na čepu se světlou 12° každý den. K tomu ještě čepujeme jedno z piv - medová 11°, mnichovská 12°, světlá 14°, tmavá 14°, nakuřovaná 12° a pšenice. Mimochodem - dne 20.3.2010 se na Zvíkově konala Jarní cena českých sládků, kde Baštův pivovar vyhrál dvě první místa - v kategorii Polotmavý ležák a v nejprestižnější, královské kategorii Světlý ležák.V nejbližší době se budeme pivovar snažit rozšířit o pivní museum.
Kapacita přízemní části je cca 40 míst, dále se v suterénu nachází salónek o 20 místech. V letních měsících je otevřena zahrádka o dalších 40 místech, na níž jediné je dovoleno kouřit - ve všech ostatních prostorách pivovaru se nekouří.

Otvírací doba: pondělí až pátek od 11°° do 24°° hodin, v sobotu a neděli od 15°° do 24°° hodin.

Před 2 roky byla otevřena pekárna, kde si zakládáme na ruční výrobě, nejznámější pečivo – pičus a dloubák podle původní receptury mistra Dloubáka z Pičína. Některé pečivo je možné zakoupit také v restauraci a pivovaru. Sortiment pekárny je nyní rozšířen o lahůdkářské výrobky.