Právě se nacházíte:

S hubnutím pomáhá KNT

Po všech radách, které jsme kdy slyšeli, už víme, že držet dietu nemá smysl. Když ji po čase „pustíme", ztracená kila máme v krátkém čase zpět. Jedinou možností je úprava jídelníčku, vynechání nezdravých potravin a pravidelný pohyb. 

To ale pořád není vše, co nám může pomoci k trvalému snížení hmotnosti. V nově otevřeném poradenském centru na pražských Vinohradech nám nutriční specialisté mohou nabídnout ještě další vodítko. V tamním Světě zdraví totiž mají k dispozici v Evropě unikátní diagnostický postup nazvaný Komplexní nutriční typologie (KNT).

Tato metoda umožňuje výraznou individualizaci stravovacího plánu na základě stanovení konkrétního metabolického typu. Metoda KNT znamená spojení „tradice s moderní vědou", protože analyzuje klienta s použitím sedmi nutričních směrů počínaje tradiční východní ajurvédou až po nejnovější postup formulovaný dr.Wolcottem pod označením „metabolická typologie". Součástí diagnostiky může být analýza biochemického a hematologického vyšetření, kterou lze považovat za významný přínos k objektivizaci výsledků KNT a k možnosti ještě cílenější dietní intervence. Metodika KNT je univerzálně použitelná – je vhodná nejenom pro řešení přirozeného hubnutí a pro trvalé udržení dosažených výsledků, ale také pro rozšíření obsahu zdravotní prevence včetně se zdravím související fyzické kondice.
 
„Každý z nás je jiný, protože jsme geneticky odlišní. Jsme různě ‚stavění', máme odlišné dispozice ke sportu či k duševní činnosti. Lišíme se krevní skupinou, máme odlišné vrozené vlastnosti včetně dispozic k některým onemocněním. Výrazně se odlišujeme stravovacími návyky, schopností odolávat stresu nebo banálním infekcím," říká RNDr. Petr Fořt, odborník na výživu a odborný garant Světa zdraví. „Komplexní nutriční typologie je výsledkem mého dlouholetého studia, ověřovaného praxí. Tato metoda umožňuje individualizaci způsobu stravování, který eliminuje nebezpečí ‚papouškování' nic neřešících obecných doporučení prohlašovaných za univerzálně platná," uvedl doktor Fořt.
 
„Nevíme, zda je pro nás prospěšný vyšší příjem bílkovin (proteinů), pokud jsme proteinový typ nebo zda nám nadbytek proteinů naopak neubližuje v případě, že jsme tzv. sacharidový typ," vysvětluje princip KNT nutriční terapeutka Dana Šímová a doplňuje: „Na základě stanovení konkrétního metabolického typu naši klienti získají zcela individuální výživová doporučení včetně vzorových jídelníčků, eliminujících použití individuálně nevhodných potravin. Metoda přináší klientům prokazatelné výsledky a tak od nás odcházejí spokojeni, když například dosáhli své optimální váhy, kterou si pak v případě, že opět nezačnou porušovat doporučení, udržují po dlouhou dobu čili bez onoho známého jo-jo efektu."