SIRIRI pořádá benefiční koncert pro Středoafrickou republiku

Nezisková organizace SIRIRI vás zve na benefiční koncert na podporu svých projektů ve Středoafrické republice. Zahrají kapely Femaleafrobeat, Racoon´s a DJ Gadjo z Radia 1.

Koncert s názvem Africa Roots Party podpoří projekty SIRIRI ve Středoafrické republice. Ve čtvrtek 9. června 2011 v Klubovně v pražských Dejvicích zazní skladby. kapel Femaleafrobeat a Racoon´s, afterparty bude provázet DJ Gadjo z Radia 1. Vstupné 100,- Kč půjde přímo na podporu projektů SIRIRI ve Středoafrické republice.

Polovina lidí ve Středoafrické republice neumí číst a psát. Tato země patří mezi nejméně rozvinuté a její stav se dlouhodobě nezlepšuje. Organizace SIRIRI z České republiky už pět let pomáhá lidem v této zemi postavit se na vlastní nohy. V loňském roce se SIRIRI rozhodla podpořit také projekt výstavby školy. Architekti z Česka vytvořili plány. Jeden z nich, Karol Böhm, odjel na začátku letošního roku na stavbu dohlížet. Až škola vznikne, bude jedinou podobnou institucí v regionu velkém jako Morava. SIRIRI teď shání prostředky na provoz tohoto unikátního projektu pro 150 žáků.

Na benefičním koncertě místě si kromě poslechu kvalitní hudby budete moci koupit i veselá trička z benefičního obchodu Ruku v ruce. Polovina z jejich ceny taktéž přispívá na středoafrické projekty.

Nezisková organizace SIRIRI se zabývá pomocí „dárcovským sirotkům”. To jsou země, které leží mimo zájem oficiální pomoci, ale bez pomoci „zvenčí“ se neobejdou. Organizace, která momentálně působí ve Středoafrické republice, rozvíjí primárně zemědělství, zdravotnictví a školství.

Hlavním cílem projektů SIRIRI ve Středoafrické republice je výsledná nezávislost zdejších obyvatel na pomoci zvenčí. Tato organizace pomáhá místním lidem postavit se na vlastní nohy a díky spojení s místní komunitou se to opravdu daří.

Organizaci podpořily i známé osobnosti, jako je profesor Jan Sokol, ekonom Tomáš Sedláček, diplomat Pavel Fischer a biskup Václav Malý.

Více informací najdete na www.siriri.org, http://www.facebook.com/siririops a http://klubovna.povalec.cz/